pellatv
Live

Μητσοτάκης: Θα αυξήσω στο 1 δις ευρώ τα κοινωνικά επιδόματα. Διατηρούνται όλα στα σημερινά επίπεδα και θα μπουν περισσότεροι δικαιούχοι

Σην διατήτηση των σημερινών επιδομάτων στο ύψος που βρίσκονται και την διεύρυνση των δικαιούχων μαζί με συνολικές αυξήσεις στο επίδομα αλληλεγγύης δεσμεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τις σκέψεις του για την κοινωνική πολιτική σε σχέση με τα επιδόματα αλλά και την εύρεση εργασίας σε άνεργους ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τα επιδόματα, τόνισε οτι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι από ο,τι υπάρχει σήμερα και όσα χρήματα παίρνουν όσοι τα δικαιούνται. Για τα επιδόματα, πρόσθεσε ακόμη οτι επιθυμεί να υπάρχει ένας μόνιμος μηχανισμός στήριξης και των χαμηλοσυνταξιούχων καθώς αυτοί επωμίζονται το βάρος στήριξης αδύναμων οικονομικά οικογενειών.

Στόχος του είναι, όπως είπε στην συνέντευξή του στην εκπομπή «αταίριαστοι» στον ΣΚΑΙ , να περάσουν οι μακροχρόνια άνεργοι στην αγορά εργασίας και γι αυτό υπάρχει ένα. φιλόδοξο πρόγραμμα κατάρτισης σε διάφορες ειδικότητες ώστε να βρουν σταθερές και καλές δουλειές.

Για όσους λαμβάνουν επιδόματα ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε οτι υπάρχουν πολλοί που σήμερα δεν ανήκουν στους δικαιούχους και προανήγγειλε διεύρυνση των κριτηρίων ώστε να έχουν περισσότεροι αδύναμοι πολίτες την πρόσβαση σε επιδόματα.
Ακόμα, προανήγγειλε την αύξηση του ποσού για επίδομα αλληλεγγύης στο 1 δις ευρώ, στο πλαίσιο του κοινωνικού επιδόματος που έδινε η ΝΔ όταν ήταν κυβέρνηση έως το 2014. Γιά τον Κ. Μητοτάκη ο στόχος είναι να διατηρηθούν και να διευρυνθούν τα επιδόματα σε όλους τους δικαιούχους αλλά παράλληλα να μπορούν να μπουν στην αγορά εργασίας με καλούς μισθούς ώστε αυτοί οι μισθοί να είναι αρκετά μεγαλύτεροι από το όριο των επιδομάτων που εισπράττεται σήμερα.

«Η απόφαση του Αλ. Τσίπρα να "σπάσει" το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ είναι κίνηση που δείχνει πανικό»

Κινήσεις που αλλάζουν λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές δείχνουν πανικό, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στην απόφαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να «σπάσει» το εμπάργκο στον τηλεοπτικό σταθμό. Ωστόσο, πρόσθεσε πως είναι θετικό ότι άλλαξε γνώμη, σημειώνοντας πως αναμένει να δει πώς θα εξηγηθεί η στάση του κ. Τσίπρα έναντι των δημοσιογράφων και του σταθμού.

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο Προεδρικό Διάταγμα και τις πληροφορίες ότι ο κ. Παυλόπουλος δεν θα υπογράψει τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης. Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, η νέα κυβέρνηση θα προτείνει πρόσωπα υπεράνω υποψίας.

«Η ΝΔ ζητά ισχυρή εντολή, δεν υπάρχει περιθώριο για περιπέτειες»

Η ΝΔ ζητά ισχυρή εντολή, δεν υπάρχει για τη χώρα περιθώριο για περιπέτειες, τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως όσοι ψηφίζουν τη ΝΔ δεν σημαίνει ότι συμφωνούν σε όλα με το πρόγραμμα του κόμματος. Εκτίμησε πως πολλοί που ψήφισαν ΚΙΝΑΛ στις ευρωεκλογές θα ψηφίσουν τη ΝΔ, ενώ κάλεσε αυτούς που ψήφισαν στις ευρεωκλογές μικρά κόμματα, τα οποία δεν έπιασαν το 3%, να στηρίξουν τη ΝΔ. Επίσης, ζήτησε εκ νέου από τους πολίτες να μην ψηφίσουν τη Χρυσή Αυγή και την Ελληνική Λύση.

«Είναι λογικό η Εκκλησία να αντιδρά όταν κάποιος πουλά δήθεν επιστολές του Ιησού»

Είναι λογικό η Εκκλησία να αντιδρά όταν κάποιος πουλά δήθεν επιστολές του Ιησού, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο. Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, έχουν αντιδράσει και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και από την Εκκλησία της Ελλάδος.

«Είναι νωρίς να γίνει συζήτηση για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας»

Είναι νωρίς να γίνει συζήτηση για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως θα μιλήσει και γι' αυτό θέμα και για το πρόσωπο του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος στο τέλος του έτους. Όπως πρόσθεσε, το όνομα του επιτρόπου που θα προτείνει θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα.

«Έχω ήδη επιλέξει τον επόμενο υπουργό Οικονομικών»

Ερωτηθείς αν έχει επιλέξει το πρόσωπο που θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τόνισε ότι είναι νωρίς ακόμα για αυτή την κουβέντα, την οποία μετέθεσε για το τέλος του έτους. Τόνισε, όμως ότι έχει ήδη επιλέξει τον επόμενο υπουργό Οικονομικών.

Όσον αφορά στην επιλογή του Επιτρόπου σημείωσε ότι «θα ανακοινωθεί πολύ γρήγορα» και πρόσθεσε ότι θα είναι ένα πρόσωπο που θα εκπροσωπήσει επάξια την Ελλάδα στις Βρυξέλλες.

«Δεν θα κοπεί κανένα επίδομα»

Δεν θα κοπεί κανένα επίδομα και θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι η απάντηση στη φτώχεια είναι οι δουλειές.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι το έκτακτο επίδομα που δινόταν τα Χριστούγεννα στους συνταξιούχους και το έδωσε προεκλογικά ο κ. Τσίπρας ως «13η σύνταξη», θα δοθεί εκ νέου στο τέλος του 2020. Επίσης, τόνισε ότι οι μειώσεις φόρων θα ισχύσουν από το 2020.

«Δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος»

Μηδενική ανοχή στην ανασφάλιστη εργασία θα δείξει η ΝΔ, ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυράκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και τόνισε πως δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος.

«Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά μέσο όρο 30%»

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να μειωθούν οι φόροι κληρονομιάς ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον τηλεοιπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι θα υπάρξει συνολική πολιτική για την ακίνητη περιουσία, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά μέσο όρο 30% ή και τα κίνητρα για ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων.

Οι υπουργοί θα εφαρμόζουν τον Κώδικα Δεοντολογίας και δεν θα κυκλοφορούν με κότερα

Δεν θα κρίνω τον χαρακτήρα του πρωθυπουργού, απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς εάν ο κ. Τσίπρας είναι αλαζόνας. Έζησα την εξουσία από κοντά και την έχω απομυθοποιήσει, δεν μου λένε κάτι τα κυβερνητικά αεροσκάφη και τα γκλάμορ, σημείωσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, και πρόσθεσε ότι θα χρησιμοποιεί το κυβερνητικό αεροσκάφος όταν είναι απαραίτητο.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι υπουργοί θα εφαρμόζουν τον Κώδικα Δεοντολογίας που υπάρχει και τόνισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορούν με κότερα.

Θα αναζητηθούν ευθύνες για την κατάσταση στη ΔΕΗ

Θα αναζητηθούν ευθύνες για την κατάσταση στη ΔΕΗ, ανέφερε ο πρόερος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τόνισε ότι η ΝΔ θα διασώσει την επιχείρηση. Επίσης, σημείωσε ότι ευθύνες θα αναζητηθούν και για την υπόθεση της NOVARTIS, εφόσον φθάσει το θέμα από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή, ποιοι και πώς τη μεθόδευσαν, όπως έχει καταγγελθεί.

dikaiologitika.gr

Δημοσιεύτηκε στις 1 Ιουλίου, 2019


Σχόλια