pellatv
Live

Ρεκόρ ραντεβού εμβολιασμών για τους 30αρηδες, τα επόμενα βήματα προς την «ελευθερία»

Πάνω από 3.000 και χθες τα κρούσματα ενώ κάνουμε τα πρώτα βήματα προς την επιστροφή της κανονικότητας. Σε αυτό βοηθά και η προσπάθεια επιτάχυνσης του προγράμματος Ελευθερία» που έχει σηκώσει ταχύτητες με σκοπό να αναπτύξει την πολυπόθητη ανοσία στην κοινωνία που θα οδηγήσει σε ένα ασφαλές άνοιγμα.

Από τη Μεγάλη Δευτέρα το βράδυ έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 30αρηδων με τσουνάμι συμμετοχών.

Περίπου 100.000 πολίτες ηλικίας 30-39 ετών, έκλεισαν ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού ως χθες το βράδυ, γεγονός που μας κάνει να μιλάμε για ρεκόρ συμμετοχών.

Η συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία μάλιστα, μπορούσε να πάει να κάνει το εμβόλιο ακόμη και την επόμενη ημέρα από αυτήν που θα έκανε αίτηση για ραντεβού, καθώς υπάρχουν αποθέματα του AstraZeneca. Υπενθυμίζεται ότι στην συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα γίνονται εμβολιασμοί αποκλειστικά με αυτό το εμβόλιο.

Η συμμετοχή αυτή δείχνει την ανάγκη των νεότερων και πιο ενεργών κοινωνικά, επαγγελματικά ατόμων να επιστρέψουν σύντομα στην κανονικότητα έχοντας θωρακιστεί έναντι του κορονοϊού. Όσοι ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες 30-39 ή 40-44 και δεν μπουν στην πλατφόρμα τώρα, η ευκαιρία θα δοθεί και αργότερα, όταν δηλαδή θα έρθει η σειρά τους.

Αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, η ίδια διαδικασία, που αφορά και πάλι στο εμβόλιο της AstraZeneca, θα είναι διαθέσιμη και για τους πολίτες ηλικίας 40-44 ετών, ενώ το Μ. Σάββατο σειρά για τον εμβολιασμό, με όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια, θα πάρει η ηλικιακή ομάδα 45 – 49 ετών. Ουσιαστικά με την πρόσβαση στον προγραμματισμό ραντεβού για τους πολίτες 45-49 χρόνων συνεχίζεται κανονικά και πάλι η προτεραιοποίηση με βάση την ηλικία, η οποία «σταμάτησε» το περασμένο Σάββατο (του Λαζάρου) στην ομάδα 50-54 χρόνων, για να μπουν νωρίτερα σε ταχεία γραμμή εμβολιασμού (fast lane) οι νεότερης ηλικίας πολίτες.

Έτσι θα κάνετε την δεύτερη δόση του εμβολίου στο...εξοχικό

Είναι εφικτό να επιλέξουμε με βάση τον ταχυδρομικό κώδικα (Τ.Κ.) που θα επιλέξουμε μέσα από την πλατφόρμα να κάνουμε εμβόλιο σε όποια πόλη θέλουμε, ακόμα και στο εξοχικό στις διακοπές μας.

Επίσης, διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση που επιθυμείτε να κάνετε νωρίτερα το εμβόλιό σας μπορείτε να το κάνετε αλλάζοντας το ραντεβού, αρκεί ωστόσο να έχετε κάνει ήδη την πρώτη δόση.

Τα επόμενα βήματα προς την Ελευθερία

Στις 10 Μαΐου ανοίγουν και οι παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια. Παράλληλα, εκείνη την εβδομάδα θα επανεξεταστεί η απελευθέρωση των αθλητικών δραστηριοτήτων και η λειτουργία των γυμναστηρίων που παραμένουν κλειστά.

Επίσης, στις 15 Μαΐου θα ξεκινήσει επίσημα η τουριστική περίοδος, κάτι που σημαίνει πως και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις θα απελευθερωθούν.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες δραστηριότητες του εμπορίου και φυσικά τον πολιτιστικό τομέα (σ.σ. κινηματογράφοι και θέατρα), οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου.

Προς κατάργηση ωστόσο πάει και το sms στο 13033 με τις τελικές ανακοινώσεις να αναμένονται σήμερα ή την Παρασκευή ενώ, η κυβερνητική εκπρόσωπος έχει ήδη δηλώσει πως οι διαδημοτικές καταργούνται επίσημα ήδη από αυτό το σαββατοκύριακο.

Πόσοι εμβολιασμοί έχουν γίνει ως τώρα

Άνω των 85 ετών

Το 61% έχει εμβολιαστεί με μία δόση, ενώ αν συνυπολογίσουμε αυτούς έχουν κλεισμένο ραντεβού πάμε στο 65,7%.

Ηλικίας 80 – 84 ετών

Το 61% έχει εμβολιαστεί με μία δόση και το 66% έχει κλείσει ραντεβού.

Ηλικίας 75 – 79 ετών

Το 68% έχει εμβολιαστεί με μία δόση και το 77% έχει κλείσει ραντεβού.

Ηλικίας 70 – 74 ετών

Το 50% έχει εμβολιαστεί με μία δόση και το 70,57% έχει κλείσει ραντεβού.

Ηλικίας 65 – 69 ετών

Το 27% έχει εμβολιαστεί με μια δόση και το ποσοστό αυτό είναι χαμηλό διότι η πλατφόρμα είχε ανοίξει προσφάτως. Το 68,5% έχει κλείσει ραντεβού.

Ηλικίας 60-64 ετών

Το 51% έχει εμβολιαστεί με μία δόση και το 60% έχει κλείσει ραντεβού.

 

 

 

  • dikaiologitika.gr

Δημοσιεύτηκε στις Απρίλιος 28th, 2021


Σχόλια